Enligt källorna är det känt att Salem Al-Dawsari är en gift man. I nuläget har han inte delat namnet på sin fru eller flickvän.

Det är också känt att han har en dotter som heter, Gammal , som föddes den 28 februari.

Den 30 januari 2022 lade han upp en bild där han sågs hålla sin dotter.

Bortsett från detta finns det ingen information om hans nuvarande eller tidigare affärer.

Vem är Salem Al-Dawsari?

Innehåll

Salem Al-Dawsari är en saudiarabisk spelare, som för närvarande svävar till berömmelse efter att ha gjort sitt lags andra mål under matchen Fotbolls-VM 2022 grupp C fotbollsmatch mellan Argentina och Saudi Arabien på Lusail Stadium i Lusail, Qatar.

I matchen förlorade Argentina mot Saudi med 1-2, med mål av Saleh AI-Shehri och Salem Al-Dawsari .

Bortsett från detta spelar han som ytter för den saudiarabiska klubben Ai-Hilal.

Gjorde Salem Al-Dawsari mål i FIFA World Cup 2022?

31-åringen stjäl rampljuset efter att ha besegrat Argentina med 2-1 i grupp C genom att göra ett andra mål efter sin lagspelare, Saleh Al-Shehri .

Trots att Argentina ledde i första halvlek genom Lionel Messis straff i 10:e minuten, tog Saudiarabien över matchen med mål i andra halvlek av Saleh Al-Shehri och Salem Al-Dawsari. Argentina fick stå för en förlust mot Saudiarabien till slut.

Salem Al-Dawsari – Ålder, föräldrar, syskon, etnicitet, utbildning

Salem föddes den 19 augusti 1991 i Jeddah, Saudiarabien. Från och med 2022 är han 31 år gammal och har saudiarabisk nationalitet.

På samma sätt är hans etnicitet arabisk medan hans födelsetecken är Lejonet enligt det astrologiska diagrammet.

Det finns ingen autentisk information tillgänglig om hans föräldrar, syskon och tidiga akademiska liv i media.

Salem Al-Dawsari – Yrkesliv, karriärer

I början gick Salem med i Al-Hilals ungdomsakademi. Senare blev han befordrad till ungdomsklubben, varefter han började spela med en seniortrupp 2011. Totalt gjorde han 21 mål på 114 matcher.

I ett halvår lånades han ut till Villarreal CF den 21 januari 2018. Under debutspelet som avbytare gör hans lag oavgjort 2-2 mot Real Madrid.

Han hade ett kontrakt med Hill fram till den 30 juni 2019. Som medlem i  Al-Hilal har han vunnit Saudi Professional League 2016-017, King's Cup (2015, 2017), Crown Prince Cup (2012, 2013, 2016) ), och Super Cup 2015.

Internationell karriär

hur lång är sandra smith

Han kallades in på internationell nivå med Saudiarabien för 2014 FIFA World Cup-kval. Den 29 februari 2012 gjorde han sitt första landskampsmål i sin professionella debutmatch mot Australien.

I maj 2018 befordrades han till Saudiarabiens preliminära trupp för fotbolls-VM 2018 som hölls i Ryssland. Under matchen mot Egypten gjorde han ett sent segermål, vilket tog hans lag till den sista gruppspelsmatchen i VM.

FIFA World Cup 2022 utseende

Att vara en aktiv spelare i Fotbolls-VM 2022 , gjorde han sitt mål i andra halvlek under matchen mot Argentina. Den hölls den 22 november 2022, tisdag, kl Lusail Stadium, Qatar.